Voetbaluitslagen 14 en 15 mei

Zeerobben: beslissingswedstrijd tegen Kollum

Dit weekend was de allerlaatste speelronde van de reguliere competitie. Vandaag een kort overzicht met de belangrijkste uitslagen en standen. Op zaterdag heeft Zeerobben in 2I verzuimd handhaving af te dwingen. In het thuisduel tegen SDS kwamen ze niet verder dan 1-1. Dit betekent dat Zeerobben a.s. dinsdag 17 mei om 19.00 uur een beslissingswedstrijd tegen Kollum speelt op het veld van vv Minnertsga. De winnaar speelt nacompetitie en de verliezer degradeert rechtstreeks. Minnertsga speelde zich dankzij een 1-1 gelijkspel tegen BCV veilig. In 4B speelt Beetgum nacompetitie voor handhaving/degradatie. Ouwe Syl was in 4A al gedegradeerd. In 5B wist Marrum het kampioenschap af te dwingen door Jistrum overtuigend met 11-0 naar huis te sturen. Ook Wardy won ruim met 8-0 van St. Anna. Zondag leek  de 4-2 overwinning van Franeker op Warga voldoende voor nacompetitie, maar de concurrenten DTD en Stiens hielden het op een bloedeloze 0-0, waardoor de Franekers het volgend seizoen in de 4e klasse mogen proberen. Harlingen speelt nacompetitie voor promotie. De Harlingers eindigden 3e, maar omdat kampioen GAVC een periodetitel heeft, neemt Harlingen deze over. In 4A verloor het al gedegradeerde Terschelling met 3-1 van Read Swart. In 5A is Dronrijp kampioen geworden. De nacompetitie van de promotie/degradatiewedstrijden beginnen komend weekend. Uiteraard houden we je op de hoogte.

18-jarige man zonder rijbewijs parkeert auto tegen gevel in Franeker.
Onderzoek antennemast Terschelling klaar