Frisia wil zout laten zitten

imageHARLINGEN – Frisia Zout in Harlingen is bereid om de plannen voor boringen bij Slappeterp in de ijskast te zetten als het bedrijf langer naar zout mag boren in Barradeel 2 bij Tzummarum. Frisia mag nog tot 2013 zout halen uit Barradeel 2. Omdat het tot 2016 duurt voordat er zout onder de Waddenzee weg komt dreigt er volgens Frisia een tekort. Een nieuw boorgebied bij Slappeterp zou het tekort tijdelijk moeten opvangen. De gemeente Franekeradeel is niet blij met het voorstel van Frisia.

Die wil dat alle boringen na 2013 worden stopgezet. Bij de provincie zijn ze minder streng. Frisia zou volgens gedeputeerde Galema wel wat eerder naar zout kunnen boren onder de Waddenzee. Dat kan over twee jaar klaar zijn. Tot die tijd mag de put onder Tzummarum wat langer gebruikt worden. De provincie wil niet dat er extra putten gelagen worden.

Z.M.V.V. Zeerobben jeugdjournaal
Franeker praat over zwembad