Eis OM: Drie jaar cel en tbs voor Harlinger kindermisbruiker

imageLEEUWARDEN – [Telegraaf.nl] Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden heeft dinsdag drie jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 34-jarige man uit Harlingen wegens incest. De man stond in de Friese hoofdstad terecht voor seksueel misbruik van zijn vier dochters van 2008 tot 2010.

De meisjes zijn nu tussen de 7 en 18 jaar oud. Het OM vindt in twee gevallen dat er sprake is van verkrachting. Een van de dochters onderging op haar dertiende een abortus. Het kind was mogelijk van haar vader.

De rechtbank hield de zaak in januari aan na advies van deskundigen om de man klinisch te laten behandelen in plaats van tbs. De rechters wilden een nader psychologisch onderzoek van de reclassering. Deskundigen adviseerden tbs met voorwaarden.

Het OM vindt tbs met voorwaarden te vrijblijvend. „Tbs met dwangverpleging past beter bij deze man, ook gezien de impact die deze zaak heeft op de slachtoffers”, aldus de officier van justitie.

De rechtbank doet 2 augustus uitspraak.

Politieberichten van woensdag 20 juli
Gevaarlijk??
  • Zino

    vies peuken mooi opkrassen uit harlingen!!!

    zulken verdienen de dood straf!!!

    vieserik