Spijkerstad groot succes (foto-update)

Spijkerstad succes

HARLINGEN – Vandaag was de feestelijke afsluiting van Spijkerstad. Een project dat deze zomervakantie voor de vijfde keer werd georganiseerd door jongerenwerk Harlingen. Maar liefst 250 kinderen en 150 vrijwilligers maakten er een succes van. Al maanden is de organisatie bezig alles te regelen en afgelopen zaterdag waren de vrijwilligers in de regen al bezig met de nodige opbouw.

Maandagochtend om 9 uur gaf burgemeester Paul Scheffer het startsein voor de vijfde editite. Thema dit jaar was sprookjes-spijkerstad. Er werd begonnen met een verhaal waarin de heks een andersomdrankje maakte, waardoor alle lieve sprookjesfiguren stout werden en andersom. Dagenlang werd geprobeerd het terugdraaidrankje te pakken, maar dit mislukte steeds. Vanmiddag werd besloten de politie maar te bellen en werd de heks gearresteerd. De jeugd bouwde prachtige hutten en voorzag deze van hangmatten, schommels, planten en noem maar op.

Ook waren er diverse spellen en een tent waar de kinderen creatief bezig konden zijn en een schminktent. Vanmiddag werd de week afgesloten met een bonte middag waarin een ieder een lied of stukje mocht doen. Hierbij waren ook allen (groot)ouders uitgenodigd. Ellen Uivel (een van de organisatoren) kreeg uit handen van Jorine van Dijk namens de kinderen en vrijwilligers een boek overhandigd. Ondanks de druilerige start was er nog volop zon deze week.

Foto’s: Marco Bekema

 

REC stilgelegd door problemen bij Frisia Zout
Afvalwagen kantelt bij snelweg Midlum