Aankomst Tall Ship Gulden Leeuw met trainees van Maritieme Academie Harlingen (foto-update)

imageHARLINGEN – Op zondag 4 september begon het schooljaar voor 37 derdejaars VMBO leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen met het aanmonsteren aan boord van het Nederlandse Tall Ship Gulden Leeuw. Zij gingen aan boord in Gdansk in Polen. De trainees hebben de afgelopen dagen, tijdens af en toe zeer stormachtige omstandigheden, het schip via het Kieler kanaal naar de Noordzee gezeild. Op zondagmiddag 11 september zullen zij omstreeks 17.00 uur aankomen in de haven van Harlingen.

 

 

Bewuste keuze
Maandagmiddag verliet de Gulden Leeuw tijdens de sail out Gdansk. Daar hadden hetzelfde weekend 1,5 miljoen bezoekers de genodigde Tall Ships in de haven bezocht. De Maritieme Academie Harlingen heeft zeer positieve ervaringen met het laten meevaren van leerlingen op Tall Ships. Zij hoopt ermee te bereiken dat de jongeren later in hun opleiding een veel bewustere keuze kunnen maken tussen een vervolgopleiding in de zeevaart of de binnenvaart. De Maritieme Academie werkt op dit gebied al vele jaren samen met Sailtraining at Sea.

 

 

Aanloop Harlingen Sail 2014
De komst van de Gulden Leeuw naar Harlingen, brengt het aantal bezoeken van A klasse Tall Ships aan de Harlinger haven, dit jaar al op vier. Volgende week zal ook de Eendracht de Harlinger haven aandoen, waarna vervolgens de Wylde Swan en eind oktober de Alexander von Humboldt worden verwacht. Harlingen is trots om deze Tall Ships te verwelkomen in de aanloop van Harlingen Sail 2014.

 

Foto’s bestellen? Klik HIER.

Tekst: Harlingen.nl
Foto’s: Dirk Bouma | harlingen-online.nl

Aanrijding onderinvloed van alcohol en het negeren van een stopteken Marsum.
Politieberichten van zondag 11 september