Jeugdjournaal Zeerobben

DSCF6423HARLINGEN – Afgelopen zaterdag was het zover voor de Waddenrobkes van Zeerobben. Ook zij begonnen om klokslag negen uur aan hun competitie 2011-2012. Met 24 aanstormende talenten is er weer een goede basis om er een fantastisch seizoen van te maken. De start was in ieder geval geweldig. Veel publiek, mooi weer en volop plezier.

Voor Zeerobben A1 zijn de bedoelingen voor dit seizoen wel duidelijk. Uit tegen Wijkels Hallum werd re met 3-0 gewonnen. De top drie (Rood Geel, Stiens en Zeerobben) lijkt nu al een gaatje geslagen te hebben met de rest. Zou dit nu al een teken zijn voor de rest van het seizoen. We zullen het gaan zien. Zeerobben A2 verloor kansloos van Frisia A3.

Bij de B-junioren stond de topper tussen Zeerobben en Heerenveen op het programma. Het werd een prachtige wedstrijd op hoog niveau. Voetbal zoals voetbal gespeeld moet worden. Uiteindelijk won Zeerobben B1 met 5-0 waardoor het opgeklommen is naar de 2e plaats in de 3e divisie. Ook B2 kende een goede start van de competitie maar kwam in de thuiswedstrijd tegen BCVBergum niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Voor B3 was Oosterlittens B1 te sterk en zij verloren dan ook met 5-0.

Bij de C-junioren viel er weinig eer te behalen afgelopen zaterdag. Alleen C2 bleek in staat om 3 punten bij te schrijven waardoor zij na 3 overwinningen op rij nu fier aan kop gaan. Voor zowel C1, C3 als C4 was de tegenstander te sterk en zij verloren hun wedstrijd dan ook. De meisjes van MC1 sloten zich daarbij aan en verloren met 7-3 van Balk MC1.

Bij de D-pupillen verloor D1 met 6-2 van Frisia maar gelukkig wist D2 op het B-veld de wedstrijd tegen Terschelling met 6-2 te winnen. Bij D3 en D4 viel het op dat beide teams verloren en ook nog eens met dezelfde cijfers. Beide keren werd het 10-1 voor de tegenstander.

Zeerobben E1 speelde afgelopen zaterdag de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. In Sneek werd er met 4-4 gelijk gespeeld tegen SWZ E1. En bijna was er nog een overwinning in de slotseconden maar dat ging net niet door. L. Zwaluwen E2 bleek een maatje te groot voor E2 en dat zag je terug in de einduitslag. En ook voor E4, E6 en E7 zat er helaas dit keer geen overwinning in. Dat gold niet voor E5 dat met een glansrijke overwinning terugkwam uit Leeuwarden. Daar werd L. Zwaluwen E6 verslagen. Veel waardering moeten we hebben voor E6. Zij moesten tegen het standaardteam van Wijkels Hallum aantreden. Een team dat misschien wel niet in deze klasse thuis hoort want als je met 30-0 van een tegenstander wint is er eigenlijk voor niemand iets aan en niemand leert er iets van. Ook E7 verloor maar gezien de uitslag (4-6) moet dat wel een leuke pot voetbal zijn geweest.

Bij de F-pupillen waren er drie wedstrijden. Zeerobben F1 verloor nipt met 2-1 van Frisia F3. F4 overkwam eigenlijk hetzelfde als E6. Ook zij speelden tegen Wijkels Hallum en ook zij verloren met ruime cijfers. En F5 liet maar weer eens zien dat ook Sparta F1 in de verkeerde klasse speelt. Het werd namelijk 21-0 voor Sparta. Zaterdag beginnen we gewoon weer op 0-0.

Zoals gezegd ging ook de competitie voor de Waddenrobkes van start. De organisatie heeft voor dezelfde (succes)formule als vorig seizoen gekozen. De competitie wordt met 8 teams gespeeld ( Nederland, Engeland, Spanje, Brazilië, Argentinië, Italië, Kroatië en Uruguay). De competitie, waarin vier tegen vier wordt gespeeld, wordt elke zaterdagochtend in toernooivorm gespeeld van negen tot half elf. De wedstrijdjes worden afgesloten met het nemen van penalty’s. Dit allemaal met het oog op de nabootsing van de wedstrijden van zeventallen in de reguliere competitie voor de meer ervaren F-pupillen. Aan het einde van de najaars- en voorjaarscompetitie wordt de penaltybokaal aan de winnaar uitgereikt! Naast de competitie op zaterdagochtend wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de trainingen op de woensdagmiddag. De training voor de Waddenrobkes is van 17.00 tot 18.00 uur. De Waddenrobkes trainen net als de overige jeugdleden op kunstgras. In de winterperiode worden er voor de Waddenrobkes onderlinge zaalvoetbaltoernooien in de Waddenhal georganiseerd.

Het is een stap op weg naar een meer continue voetbalopleiding binnen de club Zeerobben. Vanaf de vijfjarigen kan er gerichter gewerkt worden aan de voetbalopleiding, waarbij de nadruk komt te liggen op spelplezier. Een veilige en bekende omgeving zal stimulerend werken op dit plezier. Het vier tegen vier spelen leidt er toe, dat alle deelnemers zoveel mogelijk aan de bal zullen komen. Het is bovendien veel beter om tegen leeftijdsgenoten te spelen op een kleiner veld met een kleiner aantal spelers. Het is voor de kinderen overzichtelijker en ze hebben veel meer balcontacten. Er wordt zo voorkomen dat je wordt overlopen en totaal niets meer leert aan basisvaardigheden. Het prestatie-element komt niet op de voorgrond. Deze opzet vergt een beperkte tijdsinvestering van de ouders/verzorgers. Er hoeft niet gereisd te worden en anderhalf uur per keer is een afgebakende overzichtelijke tijdsduur. Bovendien kan het bijdragen aan de betrokkenheid van de ouders/verzorgers bij de club gezien de frequente aanwezigheid.

Van de 12 wedstrijdjes eindigden er 6 in een gelijkspel. De overige uitslagen lieten vaal hele kleine overwinningen voor teams zien waarmee de doelstellingen alweer zijn behaald. Voor alle uitslagen en foto’s van de eerste dag verwijzen we graag naar www.zeerobben.nl.

Het wordt morgen een prachtige dag. Niet alleen omdat het prachtig weer wordt maar ook omdat er maar liefst 15 thuiswedstrijden voor de jeugd van Zeerobben op het programma staan. Dat is dus dubbel genieten. Om 09.00 uur is de aftrap en de laatste jeugdwedstrijd op het Oostersportpark begint om 14.00 uur. U bent van harte welkom!

Tekst: Zeerobben.nl

Politieberichten van vrijdag 30 september
Uitbreiding Zorgplein MCL