Ongeval toegangsweg Franeker leidt tot chaos

imageFRANEKER – Waarschijnlijk heeft een voorrangsfout op de Hertog van Saxenlaan te Franeker, ter hoogte van het Want gezorgd voor een verkeerschaos. Door dit ongeval, waarbij olie op de weg kwam, moest de weg volledig worden afgesloten. Al het spitsverkeer (16:30) werd op het laatste moment, weer terug gestuurd de snelweg op richting Leeuwarden om de afslag Zweins te kunnen nemen. Waarom ze niet op de snelweg het verkeer al tegen hielden en door stuurden naar afslag Harlingen is niet duidelijk. Deze constructie veroorzaakte veel vertragingen en opstoppingen. Bij het ongeval moest de Verkeers Ongeval Analyse ter plaatse komen voor de exacte oorzaak. Wat de exacte oorzaak is is nog niet bekend. Meer foto’s op www.franekeractueel.nl

Tekst: FranekerActueel.nl

Politieberichten van maandag 3 oktober
Zeebonk in opleiding wil niet op internaat wonen