Gemeente Harlingen en Waddenvereniging organiseren wederom Nacht van de Nacht

12HARLINGEN – De gemeente Harlingen en de Waddenvereniging organiseren voor de tweede maal een nachtelijke vaartocht op het Wad. Nederland is één van de meest verlichte landen van Europa. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er aandacht gevraagd voor het behoud van de duisternis.

Ervaar de nacht!
Nergens anders beleef je de nacht beter dan midden op zee. Alleen in de verte zijn de lichten van de stad en de eilanden nog te ontwaren. Op het water is het volkomen donker, op het ritmisch knipperen van de boeien en het strijklicht van de vuurtorens na. Tijdens deze vaartocht ervaart u de echte duisternis.
Wanneer de boot voor anker gaat en de generator uit, ervaar je niet alleen de volkomen duisternis, maar ook de unieke stilte. En dan ontdekt u dat het Wad ook tijdens de nacht zeer levendig kan zijn. De Waddenvereniging vertelt u over de invloed van natuurlijk en onnatuurlijk licht op dieren zoals de trekvogels. Tijdens de vaartocht vertelt de schipper over het belang van vuurtorens vandaag en vroeger.

Vaar mee!
Beleef op 29 oktober de Nacht van de Nacht op de Waddenzee! Vaar mee met de Regina Andrea en ervaar de echte nacht en het nachtleven van het wad.

Ervaart u mee?
Kaarten zijn af te halen bij het klantcontactcentrum van de gemeente Harlingen (Groenlandsvaarder, Voorstraat 35) en kosten €5,00 per persoon (inclusief kopje koffie of thee). Leden van de Waddenvereniging krijgen €2,50 korting.

Er kunnen maximaal 120 personen aan boord.
De Regina Andrea vertrekt om 20.30 uur vanaf haar ligplaats in de Zuiderhaven (bij de Grote Bredeplaats). Rond 23.00 verwachten we weer aan te meren. Kleed u warm aan, want het kan koud zijn.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Harlingen (0517 492 200) of de Waddenvereniging (0517 493 693).

Tekst: Harlingen.nl

Ontuchtverdachte gaf slachtoffers cadeaus
Politieberichten van vrijdag 7 oktober