Eerste thuisnederlaag vv Harlingen

Eerste thuishederlaag vv Harlingen

Harlingen is na de 2-4 nederlaag tegen DTD zijn ongeslagen status op het Balkland kwijt. De Harlingers speelden met name in de beginfase slordig en had het geluk dat DTD daar niet optimaal van wist te profiteren. Harlingen startte weer met Jeffrey van Loon tussen de palen, maar zonder de geblesseerde Andre Sopacua. Jorge Pirez had zich afgemeld en Tjeu Visser had familieverplichtingen. Meest opvallende naam in de basisopstelling was die van Reinier v/d Stap die de plaats van Visser innam.  Harlingen begon slordig aan de  wedstrijd, waardoor DTD de beste kansen kreeg, maar deze gingen net naast of over. Na een kwartier kreeg Harlingen een vrije trap, maar deze werd door Stefan Adema van dichtbij zo hoog over geschoten, dat de bal bijna op het
parkeerterrein van Super de Boer belandde. Op de daarop volgende aanval van DTD reageerde keeper Jeffrey van Loon zeer alert en wist een doelpunt te voorkomen. Even later viel toch de 0-1 en gezien het vertoonde spel was dat op dat moment niet onterecht. Enkele minuten later had Harlingen het geluk dat een vlammend afstandschot van DTD op de paal belandde. Daarna
een goede aanval van Harlingen. Freek Topfer speelde de bal op Klaas Kuiken, maar bij zijn voorzet liepen Ralf van Hurck en Barry Hamstra elkaar enigszins in de weg en was de kans verkeken. Halverwege de eerste helft werd het 0-2, maar  gelukkig had grensrechter Japie v/d Veer de bril goed gepoetst en zag hij dat DTD buitenspel stond, waardoor het doelpunt werd geannuleerd. De 1-1
viel na een half uur spelen. Na een ingooi van Freek Topfer werd Klaas Kuiken net buiten de bekende ’16’ neergelegd en was het Ralf van Hurck die de vrije trap snoeihard in de kruising ramde. Op slag voor rust kreeg DTD nog een grote kans, maar Sjouke Bootsma ging precies op tijd voor de bal liggen. Direct na rust was het bij de eerste aanval van DTD al weer raak en dus 1-2. Toen binnen het uur de stand naar 1-3 was gebracht, leek de wedstrijd gespeeld, maar ging Harlingen wat meer naar voren. Zo was een voorzet van Barry Hamstra net te hoog voor Freek Topfer om binnen te koppen en schoot Tim Jaarsma even later hoog over. In de 73e minuut werden de Harlingers een handje (eigenlijk een kopje) geholpen toen een DTD’er de bal hard in eigen doel kopte. Met de 2-3 op het scorebord golfde het spel op en neer. Stefan Adema kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar helaas keerde Klaas Kuiken onbedoeld het schot. Niels Vlottes werd nog vervangen door Mateusz IJpe, maar die kon slechts vijf minuten meedoen, omdat hij even later een DTD’er een beetje onhandig neerlegde in het strafschopgebied en de rode kaart kreeg. De penalty werd
feilloos binnen geschoten: 2-4. Wat er vervolgens in de laatste vijf minuten gebeurde had helaas niks met voetbal te maken,  maar in het tumult kreeg een Harlinger nog een rode kaart. Ook DTD eindigde de wedstrijd niet met elf man. De keeper moest geblesseerd naar de kant, maar omdat de wisselspelers op waren, moest een speler het doel verdedigen.

Robur speelt gelijk, zeperd sc Franeker
Naschoolse activiteiten voor kinderen gaan weer van start!!!