Intocht Sinterklaas en zijn pieten

imageHARLINGEN – Sinterklaas komt op zaterdag 12 november aan in Harlingen. De goedheiligman zet rond 14.00 uur voet aan wal bij de Willemshaven nabij de "Coupure". Iedereen kan de Sint opwachten en zien binnenkomen vanaf de nieuwe Ringmuur!!

Sint wordt begeleid door zwarte Pieten, kinderen zullen hem toezingen en burgemeester Paul Scheffer zal hem op de Willemskade ontvangen, samen gaan ze naar muziekprieel op de Grote Bredeplaats waar hij officieel welkom wordt geheten. Het Stedelijk Muziekkorps en Hosanna zullen beide spelen deze middag.

Een vrolijke spectaculaire intocht door de binnenstad eindigt rond 16.00 uur bij het Hannemahuis, waar Sinterklaas, net als voorgaande jaren, tot pakjesavond zal logeren. Vanaf zondag 13 november tot pakjesavond is zijn slaapkamer in het Hannemahuis te bezichtigen. Hier zullen de komende weken ook diverse activiteiten plaatsvinden.

Tekst: Harlingen.nl

Politieberichten van maandag 31 oktober
Robur speelt gelijk, zeperd sc Franeker