26-jarige Franeker aangehouden voor drugsbezit

imageHARLINGEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een drugsactie in Harlingen een 26-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van handel in en voor het bezit van harddrugs. De man liep op de Voorstraat tegen de lamp toen de agenten hem samen met de drugshond controleerden. De hond reageerde op de mogelijke aanwezigheid van drugs in de kleding van de verdachte. In de kleding troffen de agenten vijf wikkels harddrugs aan en daarnaast een geldbedrag. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De drugs werden in beslag genomen.

In negen andere gevallen werden een geringe hoeveelheid softdrugs bij de verdachten aangetroffen. Zij deden afstand van de softdrugs en mochten na verhoor het politiebureau verlaten.

Politieberichten van zondag 20 november
Politieberichten van zaterdag 19 november