Jeugdjournaal Zeerobben

Zeerobben Jeugd JournaalHARLINGEN – Afgelopen weekend stond voor sommige teams in het teken van een beker- en/of inhaalprogramma. De jongste jeugd heeft een ander schema en werkte gewoon haar reguliere programma af. En dus was er genoeg te doen op het Oostersportpark met weer wisselende resultaten. Morgen wordt alweer de laatste speelronde voor de winterstop gespeeld door veel teams.

Zeerobben A1 verslikte zich totaal in St. Annaparochie. Als je zelf de kansen niet benut roep je het vaak over jezelf af. En dat gebeurde dus afgelopen zaterdag in St. Annaparochie. Met een 2-1 nederlaag kwamen de mannen ietwat beteuterd terug. Er is echter nog niets aan de hand. De achterstand op koploper Rood Geel is immers slechts twee punten. Morgen weer een uitwedstrijd voor A1. Dit keer in en tegen Leeuwarden. B1 zit nog in de beker en was vrijgeloot en gebruikte de vrije zaterdag voor het spelen van een oefenwedstrijd. Op het Oostersportpark werd er met 3-2 gewonnen van Blauw Wit B1. Voor B3 stond de uitwedstrijd tegen Dronrijp op het programma. Lang bleef het 0-0 en iedereen had zich daar ook al bij neergelegd totdat de keeper van Dronrijp een foutje maakte. En ja dan weet B3 wel wat te doen. Scoren, en dus met een 0-1 overwinning lekker terug naar Harlingen. Bij de C-junioren kwam alleen C4 in actie. Thuis tegen Blauw Wit moest het gebeuren maar dat gebeurde niet. Het werd 1-4 voor Blauw Wit. Na verlies tegen EBC/Delfstrahuizen en CVVO was er dit keer een knappe overwinning van de meisjes op GAVC. In het hol van de leeuw werd er met 2-0 van de nummer drie gewonnen en dat is een prestatie van formaat! Bij de D-pupillen waren er dit keer maar twee wedstrijden. Maar wel hele mooie wedstrijden. Zeerobben D2 speelde namelijk tegen Harlingen D1 en dat wil je natuurlijk niet verliezen. De jongens begonnen dan ook zeer gemotiveerd aan deze wedstrijd en dat kwam tot uiting in de einduitslag. Met 9-1 bleek Zeerobben toch weer een maatje te groot. Bij de andere derby tussen Zeerobben en Franeker bleef alles in evenwicht met 1-1.

Na de mooie overwinning van vorige week kon E1 dit niet herhalen tegen LSC uit Sneek. Het werd een afgetekende 2-7 overwinning voor LSC. Voor E2 en E3 was er afgelopen week geen eer te behalen. Als je met resp. 10-2 en 16-0 verliest is het voor geen enkele speler op het veld leuk. Hopen op een betere voorjaarsindeling. E4 en E5 waren goed op dreef het afgelopen weekend. E4 won met 9-0 van AVC E2 en E5 speelde een heel spannende wedstrijd tegen Tzum E1 en won uiteindelijk nipt met 4-3 maar spannend dat het was! Voor E6 geldt hetzelfde verhaal als voor E2 en E3. Ook hun tegenstander was veel te sterk.

Bij de F-pupillen tot slot kwamen alle teams in actie. F1 won met 4-1 van HRC F1. Zeerobben F2 speelde tegen het standaardteam van Friesland en dat kwam ook tot uiting in de stand. Zeerobben F3 was vervolgens weer veel te sterk voor Stiens F4 en F4 en F5 gingen ook ruim ten onder tegen hun tegenstanders. De verschillen zijn soms echt te groot en dat komt de spelvreugde niet altijd ten goede. Daarom is de start bij de Waddenrobkes ideaal voor de beginnende voetballertjes. Daar zijn de verschillen klein en kom je meer aan voetballen toe.

Voor morgen staat alweer de laatste speelronde voor veel teams op het programma. Na deze competitieronde start de winterstop voor veel teams. Zo start voor de F-, de E- en de lagere D-pupillen na morgen de winterstop. Voor de overige teams is er op 10 december ook nog een competitieronde. Na 10 december begint dus voor alle teams de winterstop al staat er voor 17 december nog wel een beker/inhaalprogramma op de rol. De eerste jeugdteams zullen vervolgens 11 februari 2012 weer verder gaan met de competities en de start van de voorjaarscompetitie voor de jongsten staat voor 10 maart 2012 op het programma.

Maar eerst de dag van morgen met slechts 8 thuiswedstrijden voor de jeugd en 12 uitwedstrijden. B1 en C1 spelen morgen o.a. thuis en bij de jongste jeugd staat het onderlinge treffen tussen F5 en F3 op het programma. Wie zal dat gaan winnen? Zeerobben C2, E3 en F2 bijten in ieder geval morgen de spits af om 09.00 uur. We gaan ervan uit dat alles doorgaat ondanks het feit dat Piet Paulusma de eerste sneeuwbuien heeft aangekondigd!

Tekst: Zeerobben.nl

De Bavaria Babes komen naar Zeerobben!
Nieuwe weerpagina op Harlingen Online