‘Bemanning op vuurtorens blijft’

imageDEN HAAG – De vuurtorens van Terschelling en Schiermonnikoog blijven 24 uur per dag bemand worden voor verkeersleiders. Dat stelt Rijkswaterstaat in Den Haag.

Met name op Schiermonnikoog heerst ongerustheid over de nachtelijke bezetting van de vuurtoren op het eiland. Rijkswaterstaat presenteert later deze maand aan staatssecretaris Joop Atsma hoe de 24-uurbezetting georganiseerd wordt.

Uitgangpunt daarbij is Atsma’s toezegging van 4 juli dat hij geen onnodige risico’s accepteert. ,,Daarom blijven de verkeersleiders 24 uur per dag op de Brandaris op Terschelling en op de vuurtoren van Schiermonnikoog”, aldus Atsma deze zomer. Luister naar de Brandaris via www.kustwacht.net

Tekst: LC.nl

Afsluitdijk voor onbepaalde tijd voor al het verkeer afgesloten.
Doeksen past boottijden aan vanwege storm