Film over Harlingen in 1920

imageVia de email kregen wij een link van een film met beelden uit Harlingen uit 1920. Op de film zijn unieke fragmenten te zien van het Harlingen van de jaren twintig. De film komt van Eye Film Instituut Nederland

De documentaire toont een aantal pittoreske straten, pleinen, waterwegen, havens en gebouwen in Harlingen en geeft een beeld van de stad vanaf de Zeedijk. Schepen, fietsers, wandelaars en andere toevallige passanten passeren de revue. De tussentitels geven historische achtergrondinformatie. In de laatste opname is het standbeeld van Caspar de Robles te zien, de stadhouder van Friesland die rond 1570 grote verbeteringen aanbracht aan de zeedijken.

Klik op deze link om de film te bekijken.

Foto van de Dag #14
Tienduizend kaartjes voor de Slachte beschikbaar