F-16 demoteam traint op Leeuwarden en Vlieland

imageHARLINGEN – Kapitein – vlieger Stefan ‘Stitch’ Hutten, vlieger van het F-16 demonstratieteam van de Koninklijke Luchtmacht, voert in de week van 27 februari t/m 2 maart enkele trainingsvluchten uit boven vliegbasis Leeuwarden en de Vliehors Range op Vlieland. Afhankelijk van het weer en het vliegprogramma vinden de trainingsvluchten plaats in de voor- en namiddag. Een trainingsvlucht duurt ongeveer 15 minuten.

Het F-16 Solo Display team van de Koninklijke Luchtmacht demonstreert de capaciteiten van het toestel en de vaardigheden van de vlieger. Een show van het demoteam bevat daarom manoeuvres die gedurende iedere operationele missie met een F-16 kunnen voorkomen. Het bijzondere eraan is, dat de bewegingen direct achter elkaar worden gevlogen, waarbij ze vloeiend in elkaar overlopen. De trainingsvluchten zijn noodzakelijk voor het team om zich goed voor te bereiden op het demonstratieseizoen, dat in mei 2012 van start gaat.

Het F-16 Solo Display Team is het komende demonstratieseizoen afkomstig van de vliegbasis Volkel. De afgelopen weken heeft de nieuwe demovlieger een trainingsprogramma gevlogen in de Verenigde Staten. Daarnaast traint het team ook boven vliegbasis Volkel om de geluidshinder te spreiden over Nederland.

Naast het F-16 Solo Display team beschikt de Luchtmacht over een Apache demoteam. Beide display teams zijn onderdeel van de publieke presentatie van Defensie en worden onder andere ingezet bij wervingsactiviteiten voor vliegers bij de luchtmacht. Daarnaast nemen beide teams nationaal en internationaal ook deel aan verschillende evenementen zoals vliegshows. De teams geven acte de présence tijdens de Luchtmachtdagen van de Koninklijke Luchtmacht, die in 2013 plaatsvinden op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni op vliegbasis Volkel.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of NOS Teletekst pagina 766. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met sectie Communicatie vliegbasis Leeuwarden, bereikbaar onder telefoonnummer 058 234 6700. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

Volg het F-16 demoteam op Twitter: @Kon_Luchtmacht, #F16demo

Politieberichten van zondag 26 februari
16-jarig meisje mishandeld
 • cornelis hempenius

  Hoe kan je dit verkopen aan de mensen die hun eten bij de voedselbank moeten halen
  En aan de belastingbetaler en de mensen die gekort worden op hun pensioen.
  Wat zo.n ding opstookt in een uur kan een gezin een maand zo niet langer van eten,
  Met deze brandstofprijzen van nu.
  Morgen weer in het nieuws meer bezuinigingen te kort hier te kort daar.
  Dat een regering die vol is van bezuinigingen hier geen stokje voor steekt.
  Maar die zullen het wel te druk hebben met zakkenvullen.
  Cornelis Hempenius Midlum.