18-jarige Harlinger aangehouden voor inbraak

inbraakFRANEKER – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit Harlingen aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige had gezien dat een aantal mannen over een schutting op de Van Bildstraat waren geklommen en in de richting van de Noorderbolwerk waren gelopen. Hij had via 1-1-2 de politie gealarmeerd over deze verdachte situatie. Meerdere politie-eenheden ontvingen deze melding met het signalement en gingen zoeken. Tegelijkertijd kwam de melding binnen dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning aan het Oud Kaatsveld. Daarbij was een kluis gestolen. De kluis werd op enkele meters van de woning aangetroffen en voor sporenonderzoek inbeslaggenomen. Vervolgens werd het gebied rondom het Noorderbolwerk afgezet door meerdere politie-eenheden. Mogelijk dat de mannen die eerder waren gezien iets met deze inbraak te maken hadden.

Om 00.30 uur kwam de melding van de eerste getuige dat hij een van de mannen op de Hertog van Saxenlaan in de kraag had gevat en aangehouden. De politie heeft de verdachte overgenomen en voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. Bij de verdachte werden handschoenen en inbrekerswerktuig aangetroffen. Dit is inbeslaggenomen. Voor de woninginbraak moet nog aangifte worden gedaan.

Politieberichten van zaterdag 3 maart
Foto van de Dag #63