Zeerobben Jeugdjournaal

S0828440-1 [1024x768]HARLINGEN – De winterstop is voorbij en de tweede helft van de competitie is voor een aantal teams afgelopen zaterdag van start gegaan. Komend weekend komen vrijwel alle jeugdteams weer in actie met in totaal 23 wedstrijden voor de jeugd van Zeerobben, maar op zaterdag 3 maart speelde een achttal teams hun eerste competitiewedstrijden van 2012. De meisjes van MC1 kwamen nog niet uit in competitieverband. Zij oefenden op het Oostersportpark tegen stadgenoot Harlingen MB1. De sfeervolle derby, die vrij veel publiek op de been bracht , werd nipt (3-4) verloren. Kijk voor een beeldverslag op de website van Zeerobben. En wat deed de rest van de groen-witte jeugd?

Voor Zeerobben A1 stond in Dokkum de topper tegen Be Quick Dokkum A1 op het programma. Zeerobben kwam niet tot winst en bleef steken op 2-2. Het blijft daarmee weliswaar op de tweede plaats, maar zag koploper Rood Geel, dat met 3-2 van Franeker wist te winnen, twee puntjes uitlopen. Komend weekend mag Zeerobben op bezoek bij Rood Geel en proberen de voorsprong van de Leeuwarders te minimaliseren. Zeerobben staat momenteel één puntje achter op de koploper maar heeft ook één wedstrijd meer gespeeld. Mocht Rood Geel met de titel aan de haal gaan dan heeft Zeerobben zich verzekerd van nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse, maar het team van Bleeker en v.d. Eng heeft iets anders in het hoofd. Ze willen namelijk zelf die titel in de wacht slepen. De wedstrijd tegen Rood Geel is cruciaal in die titelstrijd. Bij winst slaat A1 een goede slag, bij puntverlies haakt A1 voorlopig af en is dan geheel afhankelijk van eventuele misstappen van de Leeuwarders. Hoezo spannend?

Zeerobben B1 is haar ongeslagen status kwijt. Op het Oostersportpark wist tegenstander Frisia enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd uit een counter te scoren en nam de drie punten mee naar Leeuwarden. In de resterende minuten deden zich nog wel enkele hachelijke situaties voor in de ‘vijandelijke’ zestien, maar B1 was niet meer in staat het onheil te voorkomen. De laatste keer dat Zeerobben B1 een competitiewedstrijd verloor was anderhalf jaar geleden. In een tumultueuze wedstrijd was FVC in oktober 2010 de gelukkigste en stapte met 1-0 van het veld. Door deze nederlaag zakte Zeerobben een plaatsje in de Derde Divisie en deelt deze plek met Frisia. Zeerobben B2 is in het seizoen 2011/2012 nog wel ongeslagen. Slechts één keer viel er een gelijkspel te noteren. Alle overige wedstrijden werden gewonnen. Ook afgelopen zaterdag viel er winst te noteren tegen Buitenpost B2. Ondanks tal van kansen werd het slechts 2-1 voor de groenwitten. Maar drie punten zijn drie punten. Met nog zes wedstrijden voor de boeg heeft Zeerobben B2 een voorsprong van acht punten op naaste concurrent BCV Bergum B2, waarbij moet worden opgemerkt dat de ploeg uit Tytsjerksteradiel één wedstrijd minder heeft gespeeld. In de Friese derby in de Derde Divisie bij de C-junioren tussen Joure C1 en Zeerobben C1 bleken de Harlingers de sterkste en zij keerden met een 1-3 overwinning op zak terug naar de Robbenplaat. Belangrijke punten voor C1 dat daardoor voorlopig een lange neus kan trekken naar het degradatiespook en nog kansen zat heeft om enkele plaatsen op de ranglijst te stijgen. Ook Zeerobben C2 deed zeer goede zaken door met ruime cijfers (0-9) in Noordwolde te winnen van Olyphia. Met een tweede stek in de competitie en met slechts een kleine achterstand op koploper RES C2 uit Bolsward is er nog van alles mogelijk. Zeerobben C3 ging in eigen huis onderuit tegen de koploper, maar met een keurige zevende stek doen ze het hartstikke goed. Gezien de kloof met de top vijf lijkt een zesde stek voorlopig het hoogst haalbare.

Zeerobben D1 wist met 2-1 te winnen van Blauw Wit ’34 en liet daarmee zien voor niemand onder te doen in de Hoofdklasse bij de D-junioren. Zeerobben D1 staat daarin op de zevende plaats en hield dankzij de zege de Leeuwarders af van een podiumplek. Of ze komend weekend ook in staat zijn om de nummer twee, Drachtster Boys, het vuur aan de schenen te leggen is nog even afwachten. Aan de motivatie en de wil om te winnen zal het zeer zeker niet liggen. Als laatste kwam Zeerobben E1 in actie. Zij waren duidelijk niet opgewassen tegen Frisia E1 dat samen met Heerenveen E1 met kop en schouders boven de rest van de competitie uitsteekt. Komend weekend wacht een uitwedstrijd tegen Stiens en een blik op de ranglijst leert een overwinning mogelijk moet zijn. Stiens staat namelijk slechts één plekje hoger.

Komend weekend staat er 23 wedstrijden geprogrammeerd voor de jeugdteams van Zeerobben, tien thuiswedstrijden en dertien uitwedstrijden. En daar zitten weer enkele fraaie affiches bij. Wat te denken van de topper bij de A’s tussen koploper Rood Geel A1 en runner-up Zeerobben A1. En enkele derby’s’, zoals die tussen Franeker E4 en Zeerobben E3 en Robur C1 en Zeerobben C4. Voor E5 wordt het een lange dag, want zij mogen op bezoek bij Terschelling E2. En dan zijn er natuurlijk nog vragen als ‘Weet Zeerobben B1 zich tegen Urk te herstellen van de nederlaag tegen Frisia’? Weet B2 haar koppositie te handhaven? Pakt D1 opnieuw punten en lukt het E1 om Stiens in eigen huis te verschalken? Vragen waar we in de loop van zaterdag het antwoord op krijgen. Wie erbij wil zijn op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk kan vanaf negen uur ‘s ochtends de eerste wedstrijden bewonderen. Om kwart over twaalf staan Zeerobben B1 en Urk B1 tegen over elkaar in de laatste van de tien thuiswedstrijden van komend weekend. Voor het meest actuele overzicht verwijzen we u naar de website www.zeerobben.nl.

tekst: Zeerobben.nl

17 maart Havenfair dag
Bouw AH en Lidl Franeker kan los