Twee jongens (14) aangehouden voor diefstal

image

SINT ANNAPAROCHIE – De politie heeft maandag rond 19.30 uur een 14-jarige inwoner van Stiens en een 14-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden voor diefstal. De trainer van het elftal zag na de training twee jongens uit een kleedkamer komen. In eerste instantie sloeg hij hier geen acht op maar toen zijn pupillen hem vertelden dat ze spullen kwijt waren, ging bij hem een lichtje branden. Ook bleek dat de mobiele telefoon van de trainer, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, verdwenen was. Op de Statenweg, vlak bij het Sportcomplex, trof hij de jongens aan en nam ze mee naar het clubgebouw. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd. De beide 14-jarigen zagen toen kans om de gestolen goederen te verstoppen. De gsm van de trainer werd, zonder simcard, teruggevonden in de kleedkamer. Ook een ketting en een horloge werden teruggevonden door de eigenaar. De beide verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. 

Politieberichten van dinsdag 13 maart
Foto van de Dag #73