32-jarige Harlinger aangehouden voor diefstal fietsen

imageHARLINGEN- De politie heeft zaterdagavond in de Hugo de Grootstraat een 32-jarige inwoner van Harlingen aangehouden op verdenking van fietsendiefstallen. Rond 22.00 uur zagen getuigen de verdachte met een fiets lopen die afgesloten was. Omdat zij dit niet vertrouwden belden ze via 1-1-2 de politie. Ondertussen spraken zij de verdachte aan die daarop de fiets achterliet en er vandoor ging. De aangetroffen fiets werd door de agenten in beslag genomen. Een zoekslag in de omgeving leverde helaas geen resultaat op.

Rond 22.30 kregen de agenten opnieuw een melding van andere getuigen dat een man een fiets stal. Ook zij belden direct via 1-1-2 de politie en gingen achter de verdachte aan. Deze kon even later worden aangehouden in de Domela Nieuwenhuisstraat. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Agenten brachten de Harlinger naar het politiebureau. Daar wed hij voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaren van de fiets deden aangifte.

Politieberichten van zondag 25 maart
Vernielingen aan bushokje Franeker