Eerste reis veerboot De Spathoek EVT

2011-10-30 13.41.44HARLINGEN – De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) heeft vrijdag voor het eerst gevaren met het nieuwe schip De Spathoek. Om half zeven was de eerste afvaart vanuit Harlingen naar Terschelling. Op De Spathoek is er eerst plaats voor 400 mensen, later kan dat er nog meer worden. De EVT had vorig jaar al willen varen, maar de inspectie van Verkeer en Waterstaat vond de reddingsvlotten niet veilig genoeg. De zijn nu vervangen. Een overtocht met de EVT is 20 procent goedkoper dan een overtocht met Doeksen. De reizigers zijn daar blij mee.

De nieuwe veerboot vervangt het schip De Stortemelk. De nieuwe veerboot vaart in zomer drie keer per dag op en neer van Harlingen naar Terschelling en in de winter twee keer per dag.

Stationsbrug in Franeker weer open
Politieberichten van vrijdag 30 maart