Druiven zijn zuur voor Harlingen

Friesland-Harlingen 3-3

LEEUWARDEN- Driemaal op voorsprong komen en deze even zoveel keren in korte tijd weggeven. Wat niet had hoeven gebeuren, overkwam Harlingen zondag in Leeuwarden in het duel tegen Friesland. Hierdoor lieten de rood-witten twee heel dure punten liggen in de strijd om handhaving in de derde klasse A.

De Leeuwarders namen het initiatief, maar de eerste pogingen gingen over het doel of in de handen van keeper Robin Wagenaar. Na zo’n tien minuten kreeg Friesland een vrije trap, maar deze werd goed opgevangen door de verdediging, waarna er een tegenaanval werd opgezet. Het schot van Jorge Pirez werd tot hoekschop gewerkt, maar die leverde geen gevaar op voor de Leeuwarder defensie. Na een kwartier was er een ingooi voor Harlingen die voor de voeten van Pirez belandt en hierbij kreeg hij een trap op de enkels en mocht de verdediger van Friesland niet mopperen dat de scheidsrechter het bij een waarschuwing hield. De vrij trap werd goed verdedigd en de daaropvolgende aanval werd door de Harlinger defensie vakkundig weggewerkt. Na een half uur spelen kwam Harlingen op voorsprong. Een ingooi van Tim Jaarsma belandde op het hoofd van Barry Hamstra die met z’n kopbal de lat raakte, waarna Sjouke Bootsma de 0-1 op het scorebord zette. Lang konden de rood-witten er niet van genieten, want enkele minuten later was het namens Friesland topschutter Tromp die na een prima opgezette aanval de gelijkmaker binnenschoot. Even later kreeg Friesland een vrije trap, maar Robin Wagenaar stompte de bal weg, waarna Harlingen opstoomde naar het vijandige doel. Barry Hamstra zette de bal voor op Niels Vlottes, maar die miste het doel op enkele centimeters. Harlingen kwam weer op voorsprong, nadat Barry Hamstra binnen de beruchte lijnen werd neergehaald. Ralf van Hurck haalde de trekker over en faalde niet en dus 1-2. Dit leek ook de ruststand te worden, maar Friesland kreeg nog een vrije trap op de rechterkant van het veld en die draaide tot verbazing van alles en iedereen bij de tweede paal binnen en dus: 2-2. 
Na de pauze begon Friesland scherp en werd het reactievermogen van Robin Wagenaar meerdere malen getest en  goedgekeurd. Een schot van Friesland kon door Wagenaar ternauwernood tot hoekschop worden gedegradeerd, waarna die betreffende hoekschop via de handen van dezelfde Wagenaar en de lat door de Harlinger defensie kon worden weggewerkt. Beide ploegen kregen mogelijkheden tot scoren, maar hoe verder de tweede helft vorderde, hoe sterker Harlingen werd. De laatste vijftien minuten kon je spreken van een Harlinger kwartiertje. In die fase had Harlingen de wedstrijd kunnen en eigenlijk ook moeten beslissen. Barry Hamstra wipte de bal over de uitkomende keeper heen, maar zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Even later passte Jurjen Breimer de bal naar Ralf van Hurck die onreglementair werd gestopt en een vrije trap kreeg. Deze werd door Tim Jaarsma goed ingebracht, maar zowel Freek Topfer als Stefan Adema konden er net niet bij. Een voorzet van Van Hurck was even later net te hoog voor Barry Hamstra om in te koppen en bij een verre ingooi van Freek Topfer was het schot van Van Hurck te zacht om de keeper te verrassen. Ook Barry Hamstra kreeg op aangeven van Jorge Pirez nog de kans om te scoren, maar het harde schot ging rakelings over de lat. Vlak voor tijd kwam dan toch de 2-3. Barry Hamstra ging naar voren en zag Jorge Pirez voor het doel staan die de bal binnen tikte. De scheidsrechter liet nog even doorspelen en Friesland speelde de blessuretijd alles of niks. Zelfs de doelman ging mee naar voren. Tot frustratie van alles wat Harlingen lief heeft, zorgde Dennis Hoekema met een benutte vrije trap in de slotseconde voor de 3-3. Harlingen verloor hiermee twee zeer belangrijke punten in een wedstrijd waarin in de rood-witten net als vorige week lieten zien wel te kunnen voetballen. De wil om te winnen was (zeker in de slotfase) aanwezig. Met dit ene punt komt Harlingen op gelijke hoogte met Stiens dat op de beruchte lijn balanceert en met nog een aantal lastige duels voor de boeg zal Harlingen nog zeven finales spelen om handhaving veilig te stellen. Zondag een thuiswedstrijd. Dan komt het stugge Oerterp naar het Balkland. Aanvang van het duel is 14.00 uur.

Forse snelheidsovertreding, procesverbaal en rijbewijs kwijt.
Inbraak in woning, Midlum.