Harlinger tiental pakt punt tegen Oerterp

Harlingen-Oerterp 2-2

HARLINGEN- Harlingen presteerde afgelopen zondag op het eigen Balkland tegen Oerterp datgene dat weinigen na een dik half uur voor mogelijk hielden. Een 0-2 achterstand werd met tien man nog voor de pauze gelijk getrokken in een duel waarin de Harlingers in de beginfase de betere ploeg waren.

Voorafgaande aan het duel werd verdediger Matthieu Visser in het zonnetje gezet, omdat hij al twintig jaar selectiespeler is. De rood-witten kregen in het eerste kwartier een aantal prima mogelijkheden. Zo gaf Barry Hamstra een prima pass op Ralf van Hurck, maar die kon de bal niet goed onder controle krijgen en even later was er een goede steekpass op Freek Topfer die voorzette op Tim Jaarsma, maar zijn schot ging net naast het doel. Een door Tim Jaarsma genomen hoekschop werd door Sjouke Bootsma in de handen van de  Oerterper doelman gekopt. Halverwege de eerste helft kwam Oerterp wat meer naar het Harlinger doel. Een hoekschop van Oerterp leverde geen probleem op voor de prima keepende Robin Wagenaar. De gasten kwamen wel op voorsprong. Jurjen Breimer beging een overtreding en scheidsrechter Denissen trok zonder blikken of blozen de rode kaart. Zwaar bestraft of niet? Feit was dat de gegeven vrije trap door Jelmer Hylkema werd benut en Harlingen dus op een 0-1 achterstand werd gezet. Niet veel later had Oerterp de voorsprong  kunnen vergroten, maar een onwaarschijnlijke redding van Wagenaar voorkwam dit. Toch duurde het niet lang tot de 0-2 viel. Rolf Dijk werd naar voren gestuurd, omspeelde de keeper en kon beheerst binnen schuiven. Het leek vanaf dat moment een kansloze missie te worden, maar zoals ik me ooit heb laten vertellen: ‘het is niet altijd wat het lijkt en lijkt niet altijd wat het is.’ Harlingen gaf de moed niet op en bleef voetballen. Een hoekschop van Harlingen werd door de Oerterper doelman netjes weggewerkt en een vrije trap werd niet veel later door Barry Hamstra over het doel geschoten. Vlak voor rust kwam Freek Topfer in de zestien en zijn schot werd door een Oerterper behulpzaam achter z’n eigen doelman gegleden. Sjouke Bootsma maakte in de extra tijd van de eerste helft de zeer belangrijke 2-2.

Nadat men in de rust kon genieten van een bak koffie en een heerlijk stukje oranjekoek kon men zich opmaken voor het tweede deel van de wedstrijd. Een helft waarin niet meer gescoord werd, maar er toch kansen waren. Barry Hamstra besloot het eens van afstand te proberen, maar zag zijn inzet over het doel gaan. Oerterp probeerde het ook van afstand, maar keeper Robin stond telkens op de juiste plek. Halverwege de tweede helft kon Freek Topfer meters maken en voorzetten op Niels Vlottes die de bal langs de verkeerde kant van de paal kopte. Een speler van Oerterp waande zich even op een handbaltoernooi toen hij de bal ving voordat deze over de zijlijn ging en voor deze actie een gele kaart kreeg. In de slotfase mocht Harlingen nog een hoekschop nemen, maar die leverde geen gevaar meer op net als het afstandschot van Oerterp. Al met al een prestatie om trots op te zijn van onze rood-witten in een zeer doelpuntrijk paasweekend.

Volgende week staat er een uitduel op het programma en wel in en tegen Oosterlittens.  Aanvang van dat duel is 14.00 uur.

Foto van de Dag #100
Motorijder ten val op A31