18-jarige Franeker opgepakt voor vernielingen

politieRIED – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur een 18-jarige inwoner van Franeker aangehouden voor vernieling. Bij de politie was een melding binnengekomen dat er auto’s vernield waren in Ried. Een groepje jongeren die op de fiets weggereden waren, zouden hier vermoedelijk bij betrokken zijn. Agenten troffen de jongeren aan in de Dorpsstraat te Dongjum. Bij het zien van de agenten gingen een aantal jongens uit het groepje er vandoor maar zij konden staande worden gehouden. Onderzoek wees uit dat er in Ried van drie auto’s buitenspiegels vernield waren en dat van vier personenauto’s de spiegels ‘ingeklapt’ waren. De 18-jarige bleek de spiegels vernield te hebben en hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

16-jarige jongens stelen van bouwplaats
Mijnenveger Sittard bij Kazemattenmuseum