Drukke paasdagen voor Friese brandweer

Druk paasweekend Friese brandweer

De eerste paasdag bleef het voor de hulpdiensten in onze eigen regio rustig. Toch moest de Friese brandweer een aantal malen uitrukken voor fikse branden. De Leeuwarder spuitgasten moesten zondagmiddag uitrukken, nadat dat er brand uitbrak in een woning aan de Canadezenlaan in de stad. Vanwege de hevige rookontwikkeling werd al snel opgeschaald naar middelbrand en ook twee ambulances en de OVD-G werden ingeseind. Het vuur was snel onder controle en niemand raakte gewond. Oorzaak bleek een hennepkwekerij. Dezelfde avond moesten de Leeuwarders opnieuw aan de bak voor een dakbrand bij voormalige vleesverwerker Brada. In het noordoosten van de provincie braken ‘s avonds eveneens twee fikse branden uit. In Burum stortte hierdoor een monumetale molen in en in Gerkesklooster werd een accountantskantoor door brand verwoest.

Verdiende overwinning Zeerobben
Foto van de Dag #100