Afvaloven Harlingen alleen schoon bij hoge tarieven

afvaloven_rookHARLINGEN – Omrin zal haar tarieven voor afvalverwerking moeten verhogen. Om aan de wettelijke uitstootnormen te blijven voldoen zijn meer grondstoffen nodig volgens afvalovendirecteur Bosch in de Leeuwarder Courant.

Directeur Bosch laat daarmee duidelijk zien dat alle beloftes van Omrin over tariefsverlaging de prullenbak in kunnen. De vraag is nu of in reactie op deze mededeling van Omrin gedeputeerde Poepjes de normen zal verlagen om Omrin te helpen, of dat de aandeelhoudende gemeenten meer moeten gaan betalen zodat Omrin de normen van de provincie kan halen. Overigens betalen deze gemeenten voor het verbranden van hun afval nu al een keer zo veel als de stad Utrecht.

tekst: Stichting Afvaloven Nee via Liwwadders.nl

Politieberichten van vrijdag 27 april
Steinfort draait weer