Man aangehouden voor bedreiging met mes, Franeker. UPDATE

GETUIGEN GEZOCHT van bedreiging met mes op station Franeker vanmiddag  14 mei 2012 tussen 15.35 en 15.50. De verdachte is aangehouden. Als je getuige bent  geweest neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Inmiddels 2 aangiften opgenomen. Nader onderzoek wordt ingesteld.

Wijkagent Aldert van der Schaaf  heeft om 23.29 een tweet verzonden met de mededeling dat;

Twitter werkt!  Nav mijn tweet mbt getuigen gezocht ivm bedreiging met mes op NS-Station Franeker heeft zich inmiddels een getuige gemeldt. @AldertvdSchaaf  is met regelmaat op twitter te vinden m.b.t belangrijke mededelingen. Volg ook deze buurtagent uit de gemeente Franekeradeel. Zo blijft u altijd op de hoogte.

POLITIEBERICHT

Man aangehouden voor bedreiging

FRANEKER – De politie heeft maandagmiddag een 21-jarige inwoner van Franeker aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die middag omstreeks 15.50 uur in de wachtruime bij het station aan de Maria van Schurmansingel een 19-jarige inwoonster van Harlingen en 33-jarige inwoner van Leeuwarden bedreigd met een mes. De twee waarschuwden vervolgens de politie via 1-1-2. Toen de agenten arriveerden bij het station werden ze aangesproken door een nog onbekende bromfietser. Hij wist te vertellen waar de man met het mes zou lopen. Op het Oud Kaatsveld werd de 21-jarige aangehouden. Er werd geen mes bij hem aangetroffen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie komt graag in het contact met getuigen van de bedreiging en in het bijzonder met de bromfietser die de agenten hielp. Heeft u iets gezien of anderszins informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Foto van de Dag #136
Stormschade aan de J R Thorbeckestraat in Harlingen (foto-update)