Harlingen – Terschelling roeisloepenrace 2012

imageHARLINGEN – Vrijdag aanstaande gaat de HT-roeirace om half acht in de ochtend weer van start. 130 roeisloepen zullen dan voor de 38ste de overtocht maken naar Terschelling.

De eerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd geroeid op zaterdag 21 juni 1975 in het kader van de manifestatie "100 jaar Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz" door de sloepen  "Houtman" en "De Rijp". Hiermee werd de grondslag gelegd voor de HT Sloepenrace. Inmiddels doen er jaarlijks het maximaal aantal sloepen, 130 stuks, mee aan deze geweldige race. De sfeer voor de start in Harlingen is al perfect, de sfeer op Terschelling na afloop van de race is waar de roeiers het vooral voor doen. Overigens is de ca. 33 km lange oversteek over de Waddenzee een van de zwaarste roeitochten in ons land. Als het weer niet optimaal is wordt de strijd aangegaan met golven, wind en getijdestroom. Er zijn dan ook  regelmatig uitvallers in deze race. (federatie sloeproeien)

Wij zullen vrijdag de start op de gevoelige plaat zetten die dan later op deze website terug te zien zijn. Foto’s tijdens de overtocht en de finish zijn natuurlijk van harte welkom via info@harlingen-online.nl

 

Foto van de Dag #138
Politieberichten van woensdag 16 mei