HT-Roeisloepenrace 2012 van start (foto’s) update: Azorean High uit Katwijk als eerste binnen

imageHARLINGEN – Onder bijna ideale omstandigheden is vandaag de 38ste Harlingen – Terschelling roeisloepen race van start gegaan. 130 sloepen in verschillende klassen zullen proberen de meer dan 30 kilometer overtocht zo snel mogelijk te roeien. De eersten sloepen zullen zo voor het middaguur op Terschelling verwacht worden.

Aan de vooravond van de HT-race voor roeisloepen is organisator van de wedstrijd Kees Jan van Beek (59) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Rotterdammer is al jaren voorzitter van de Stichting Harlingen-Terschelling Sloepevenementen. De koninklijke onderscheiding werd Van Beek donderdagavond opgespeld door burgemeester Roel Sluiter in hotel-restaurant Anna Casparii in Harlingen. (lc.nl)

update: Net als vorig jaar was de Azorean High uit Katwijk alle andere 128 deelnemende boten aan de HT-race voor roeisloepen te snel af. De roeiers deden 2 uur en 55 minuten over de wedstrijd tussen Harlingen en Terschelling.

Politieberichten van vrijdag 18 mei
Foto van de Dag #139