Auto’s in de binnenstad, rijrichting St Jacobstraat

imageHARLINGEN – In de raadsvergadering van woensdag 9 mei 2012 heeft de meerderheid van de gemeenteraad besloten dat de rijrichting van de St Jacobstraat weer wordt omgedraaid. Het besluit van 2010 is daarmee teniet gedaan. Met als gevolg dat de fietsers en voetgangers op de Voorstraat in hun recht op openbare ruimte worden beknot, want alle auto’s moeten weer over de Voorstraat. Voor de automobilisten is dit ook een verslechtering, want er is geen ontsnappingsmogelijkheid meer als de Voorstraat verstopt zit door blokkades ten gevolge van het laden en lossen van vrachtwagens. Daarmee zijn we er nog niet. Ook de afsluiting van de Voorstraat op de middagen in de zomer staat op de tocht. Dus dan niks meer rust en vrije ruimte voor fietsers en voetgangers (waaronder ook veel toeristen). Ook op de terrassen zal het minder aantrekkelijk zijn door het ronken van auto’s die in de file staan op de Voorstraat. En wie denken daar dan wel voordeel van te hebben? De middenstanders op de Voorstraat denken dat hun omzet omhoog zal gaan als alle auto’s bij hen kunnen langsrijden. Maar waarom zou dit afhankelijk zijn van gemotoriseerd verkeer? In de ogen van GroenLinks Harlingen is dit dus geen argument, zeker niet omdat er geen enkel onderzoek is waar de middenstanders zich op baseren.

GroenLinks Harlingen hoopt dat de gemeenteraad weer snel zal terugkomen op dit onverstandige besluit. Want voor GroenLinks Harlingen staat vast dat dit slechte besluit en daarmee ook het net gedraaide bord moet worden teruggedraaid. Wat vindt u? Laat het ons weten via de reactiemogelijkheid op de bron dit bericht. www.groenlinksharlingen.nl

Spoor van vernielingen in Harlingen
Politieberichten van zondag 20 mei