19-jarige Harlinger inbreker aangehouden

image

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een flat aan de Eikenstraat een 19-jarige inwoner van Harlingen, een 20-jarige inwoner van Franeker en een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Een getuige zag hoe drie gemaskerde mannen een voordeur van een één van de woningen in de flat probeerden te forceren. Direct werd via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Toen de agenten arriveerden zagen ze op één van de galerijen drie mannen rennen. Ze probeerden naar beneden te springen, maar bij het zien van de politie deden ze dit niet. De gehele omgeving werd vervolgens afgesloten door agenten en de flat werd uitgekamd. De agenten hadden de drie snel te pakken. Het trio werd aangehouden. In het trappenhuis werden bivakmutsen, een breekijzer en schroevendraaiers gevonden. Tijdens de fouillering vonden de agenten autosleutels bij de 19-jarige Harlinger. Deze sleutels bleken bij een auto te staan die geparkeerd stond voor de flat. Toen het kenteken van deze auto bij de Meldkamer Noord-Nederland werd opgevraagd, bleek het voertuig als gestolen te boek te staan. De auto werd dan voor nader sporenonderzoek in beslag genomen. De drie inbrekers werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Het woninginbrakenteam doet nader onderzoek.

Politieberichten van vrijdag 1 juni
Jongeren doen onderzoek naar verduurzaming gemeentelijke gebouwen