Harlingen, nu en toen

toen en nuHet Harlingen van nu herkennen we wel zo’n beetje, maar het Harlingen van toen? Hoe zag het er toen uit? In deze nieuwe rubriek laten we iedere week een foto van nu en een foto van toen zien op de zelfde plaats waar de foto van toen gemaakt is. Pas dan zal je zien of het echt veranderd is. Vandaag de Midlumerlaan. Nu ziet de Midlumerlaan er in een aantal aspecten er veel anders uit. De brug over de singel is vervangen in 1994 en is een ophaalbrug geworden. Maar dat is niet het meest opvallende wat veranderd is vanaf dit punt van de Midlumerlaan. Met name de watertoren mist op de foto van nu. In 1990 is de watertoren afgebroken na een zware stormschade. De watertoren in Harlingen werd gebouwd in 1931 door Bredasche Beton Mij. De toren werd in 1971 gerenoveerd. De watertoren had een hoogte van 45,90 meter en twee waterreservoirs van elk 300 m3.

 

toenennu3-6-2012

Politieberichten van zondag 3 juni
22-jarige dronken Pingjumer scheld politie uit