Wethouder Le Roy bezoekt Europese Maritieme Dagen in Göteborg

imageHARLINGEN – Op 21 en 22 mei heeft wethouder Le Roy een bezoek gebracht aan de Europese Maritieme Dagen in Göteborg en daar onder meer met ministers van Zweden gesproken over de mogelijkheden tot samenwerking met de Harlinger havens.

Vervoer over water als alternatief voor de weg
Le Roy is naar het congres afgereisd om daar met onder andere de Zweedse minister van Infrastructuur en de Zweedse minster van Milieu te spreken over de mogelijkheden van zogenaamde Dryports. Het Dryportconcept is gebaseerd op de directe verbinding van zeehavens met terminals in het binnenland. Het wegennet in Nederland en de rest van Europa slipt steeds verder dicht. Een goed alternatief is vervoer over water. Le Roy sprak met ministers en andere belanghebbenden over hun ervaring met Dryports. Op de fioto spreekt ze met de Zweedse milieuminister Lena Ek.

Europese Maritieme dag
Tijdens de jaarlijkse terugkerende Europese maritieme dag, gevierd op 20 mei, wordt gestreefd burgers bewust te maken van de zee en haar betekenis. Na Brussel, Rome, Gijon en Gdansk vondt dit jaar het congres voor de eerste maal plaats in het Noordzeegebied, namelijk in Göteborg,Zweden. Het thema van de conferentie van dit jaar was "Duurzame groei van de oceanen, zeeën en de kusten". Ruim 1400 belanghebbenden uit 50 landen kwamen op het congres af.

foto: Gemeente Harlingen

Praat mee over de bestuurlijke koers van de gemeente Harlingen
Politieberichten van maandag 4 juni