Zwartrijder aangehouden met buit van inbraak

image

LEEUWARDEN – De politie heeft zondagochtend een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van belediging. Tijdens een controle in de trein van Harlingen naar Leeuwarden bleek de man niet te beschikken over een geldig vervoersbewijs. Tijdens een gesprek met een controleur werd de 28-jarige boos. Hij beledigde diverse malen de controleur. Reden genoeg om de politie te waarschuwen. Op het station van Leeuwarden werd de verdachte aangehouden. Tijdens de fouillering vonden agenten inbrekersgereedschap, waaronder schroevendraaiers en handschoenen, bij de man. Ook bleek hij in het bezit te zijn snoepgoed en frisdrank. Dit werd in beslag genomen. De 28-jarige werd voor nader onderzoek ingesloten. De controleur deed aangifte. Later die middag kwam een melding van een inbraak in een buurthuis aan de Frisia in Franeker. Daar was onder andere snoepgoed en frisdrank buit gemaakt. De politie onderzoekt nu of de 28-jarige man verantwoordelijk is voor deze inbraak. Namens het buurthuis deed een 42-jarige inwoner van Franeker aangifte.
 

Politieberichten van maandag 4 juni
13 aanhoudingen bij executieactie, Friesland.