Goede Doelen Toernooi

imageHARLINGEN – Het jaarlijkse Goede Doelen Toernooi wordt dit jaar gehouden op zaterdag 30 juni op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk, de thuisbasis van zmvv Zeerobben. Het goede doel van 2012 is het Ronald McDonald Huis. De totale opbrengst van het toernooi komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Huis, een organisatie  dat een thuis biedt aan ouders van zieke of gehandicapte kinderen. In een Ronald McDonald Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van zieke kinderen die worden behandeld in het nabij gelegen (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum. In Nederland zijn inmiddels vijftien van dergelijke huizen, o.a. bij het MCL in Leeuwaren en het UMCG in Groningen. Het Ronald McDonald Huis is een keuze van Marco Leistra, een jeugdig lid van Zeerobben die zelf te kampen heeft met een ernstige ziekte.

Op zaterdag 30 juni a.s. komen naast gastheer Zeerobben ook Robur en Harlingen in actie. Een All-Stars Team met vele bekende namen uit de voetbalwereld maakt het toernooi compleet. Onder toeziend oog van de vier coaches vindt om 16.00 uur de loting plaats. De wedstrijden beginnen om 17.00 uur. Daarna spelen de beide verliezers tegen elkaar en vervolgens mogen de winnaars van de eerste duels strijden om de beker. De entree, inclusief programmaboekje, voor dit altijd succesvolle toernooi bedraagt € 2,-.

Niet alleen de opbrengst van de entreegelden zal volledig ten goede komen aan het Ronald McDonald Huis, maar net als voorgaande jaren zal er na afloop van het toernooi  een veiling plaatsvinden van tal van voorwerpen. Tevens is er een verloting met enkele fraaie prijzen, zoals elk jaar beschikbaar gesteld door tal van sponsoren uit de regio.

Na afloop van het toernooi is er muziek met o.a. de bekende Harlingers Wiebe van Dijk, Wietse Hempenius, Sven Helvrich en Bram Visser.

Uiteraard rekent de organisatie op veel publieke belangstelling voor de unieke toernooi, het enige sportevenement waarbij de drie Harlinger voetbalvereniging onderling hun krachten kunnen meten. Noteer zaterdag 30 juni dus alvast maar in de agenda. En bedenk dat uw bezoek aan dit unieke toernooi een steun zal zijn voor het Ronald McDonald Huis. De voetballers zetten zich er voor in. U ook?

tekst: Zeerobben.nl

Politieberichten van maandag 11 juni
Foto van de Dag 163