Slachtemarathon *UPDATE 20.30 UUR*

Mariska Kramer snelste vrouw

OOSTERBIERUM- Drachtster Mariska Kramer is bij de Slachtemarathon als eerste vrouw gefinishd. Ze deed dit in een tijd van 2:41.41 en dat is een nieuw parcourrecord. Winnares van de vorige editie, Yvonne Kassenberg, werd tweede. Een groot aantal hardlopers is nog onderweg en de wandelaars zijn al in grote getalen gestart. Rond 10.00 uur vanochtend waren er in Raard al zo’n 10 duizend wandelaars vertrokken. Dit betekent dat er nog zo’n 3.000 moeten starten.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Heeft u foto’s of filmpjes? Mail ze naar info@harlingen-online.nl.

*UPDATE 12.00 UUR*

Inmiddels zijn bijna alle hardlopers de finish van de Slachtemarathon gepasseerd. Zo’n 13.500 wandelaars zijn nog onderweg. Door de hevige regenval van vannacht en vanochtend zijn de onverharde delen van het parcours drassig. Daarom heeft de organisatie besloten om o.a. bij Boazum rubberen matten neer te leggen om het lopen aangenamer te maken. Inmiddels is de zon doorgebroken en het lijkt erop dat het de rest van de dag ook droog blijft vandaag. Bij Sopsum (tussen Achlum en Hitzum) passeren langzaam maar zeker de eerste wandelaars. Hier staan tenten opgesteld, waarin muziek wordt gespeeld en de stempel- en EHBOpost zijn ingericht. Ook bij de finish bij Oosterbierum is het al aardig druk.

*UPDATE 15.00 UUR*

In Oosterbierum druppelen de wandelaars langzaam maar zeker binnen. Rond de klok van 13.00 uur arriveerde de eerste wandelaar bij de finish. Inmiddels is ook de oudste deelnemer (92 jaar) over de finish gegaan. In Achlum en bij de tent bij Sopsum wordt het steeds drukker met wandelaars en toeschouwers. Ook de EHBOpost die ter plaatse is ingericht heeft al verschijdene blaren moeten prikken. Een aantal wandelaars is inmiddels afgehaakt. Naar verwachting zullen rond 16.00 uur de laatste deelnemers Wommels passeren.

*UPDATE 20.30 UUR*

De vierde editie van de Slachtemarathon verloopt zonder grote problemen. Het vervoer vanaf de finish verloopt beter ten opzichte van acht jaar terug toen er chaos ontstond door te weinig bussen. Ook hoeven de bussen dit jaar niet te keren op de Seedyk. Ook waren er minder mensen die medisch hulp nodig hadden dan in voorgaande edities. Er kan nog tot uiterlijk 22.30 uur worden gefinishd. Een deelneemster uit Akkrum werd, nadat ze over de eindstreep kwam, door haar vriend ten huwelijk gevraagd en beantwoordde deze vraag met: ‘JA’.¬†We hopen morgen in de loop van de dag nog te kunnen melden hoeveel deelnemers er daadwerkelijk de eindstreep hebben gehaald.

 

 

Politieberichten van zaterdag 16 juni
Erik Negerman wint Slachtemarathon