Harlingen, nu en toen

toen en nuHet Harlingen van nu herkennen we wel zo’n beetje, maar het Harlingen van toen? Hoe zag het er toen uit? In deze nieuwe rubriek laten we iedere week een foto van nu en een foto van toen zien op de zelfde plaats waar de foto van toen gemaakt is. Pas dan zal je zien of het echt veranderd is. Vandaag de Paul Krugerlaan wat tegenwoordig de Zuidoostersingel heet. Ook hier zijn wat dingen veranderd in de loop van de jaren. De brug heeft nu aan de buitenzijden een looppad terwijl ie vroeger aan de binnenzijde een looppad had. Voor deze brug zat op deze plek een veel kleinere brug met houten hekken. Verder is het zicht op de Paul Krugerlaan (Zuidoostersingel) grotendeels het zelfde gebleven. Wat de brug nu eigenlijk mist zijn de lantaarns, die mogen ze wel weer terugplaatsen.

toenennu1-7-2012

Plaats van de genomen foto’s


Grotere kaart weergeven

Volgende week: Oude buitenhaven met Plankenpad en Havenmantsje

Foto van de dag 184
Friese stations krijgen extra fietsenrekken