Jornt Ozenga nieuwe gemeentesecretaris Harlingen

imageHet college van burgemeester en wethouders van Harlingen heeft dinsdag 2 juli besloten de heer J. S. W. Ozenga (34) uit Morra te benoemen tot gemeentesecretaris/ algemeen directeur.

De heer Ozenga volgt  Wouter Slob op die 1 juni afscheid nam bij gemeente Harlingen. Uit meer dan zestig kandidaten is de heer Ozenga als de sterkste naar voren gekomen. Harlingen is volgens Ozenga een gemeente met veel potentie. Ozenga wil graag bijdragen aan het versterken van de kansen van Harlingen door te werken met een heldere visie en strategie, waarbij duidelijk communiceren en het creĆ«ren van voldoende ruimte voor medewerkers een must zijn. 

De heer Ozenga is 34 jaar, heeft een partner en drie kinderen. Sinds 2010 is Ozenga werkzaam als directeur bij de Milieuadviesdienst, een dienstverlenend en uitvoerend samenwerkingsverband van 15 Friese gemeenten. Daarvoor heeft Ozenga bij de Belastingdienst en het Centraal Justitieel Incasso Bureau gewerkt.
Vanaf 2011 is Ozenga fractievoorzitter van de PvdA in de Friese provinciale staten. Ozenga zal in verband met zijn nieuwe baan het fractievoorzitterschap neerleggen, maar blijft wel lid van provinciale staten.

Naar verwachting zal hij per 1 september a.s. in Harlingen starten.

tekst: Gemeente Harlingen

Automobilisten in Friesland hebben geen reden om de auto te laten staan deze zomer
Harlingen geen nationale haven