Boetes bij verkeerscontrole Harlingen en Franeker

imageHARLINGEN/FRANEKERADEEL – De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden in de gemeenten Harlingen en Franekeradeel. Zo werd in Dongjum, Harlingen, op de N393 en op de A31 tussen Harlingen en Franeker op snelheid gecontroleerd met behulp van de lasergun. Twaalf automobilisten en één bestuurder van een tractor kregen een bekeuring voor snelheidsovertredingen. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd omdat hij met 184 kilometer per uur de lasergun passeerde, terwijl op de A31 120 kilometer is toegestaan. Ook zes bromfietsers kregen een bekeuring omdat na controle op de rollertestbank bleek dat de constructiesnelheid te hoog lag. Daarnaast schreven agenten nog zes bekeuringen uit voor onder ander het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen, het rijden zonder rijbewijs en het niet gebruiken van het verplichte fietspad.

Waarschuwing voor oplichting "Microsoft".
Dieven stelen complete tuinmeubelset, fiets, barbecue en vlees