Poging tot doodslag op 28-jarige inwoner van Harlingen, getuigen gezocht.

Getuigen gezocht na verkeersincident A7

ABBEKERK (NOORD-HOLLAND) – De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag die dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de A7 plaatsvond. Het betrof het weggedeelte in de provincie Noord-Holland van Medemblik in de richting van Middenmeer. Ter hoogte van de afslag Abbekerk voegde, van de A8 naar de A7, een rode Peugeot 406 bestuurt door een 28-jarige man uit Harlingen in. Hierbij werd hij bijna aangereden door een bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy. Op de motorkap van de Volkswagen caddy stond een logo van een bouwbedrijf. Tijdens het wisselen van de rijstrook ontstond er ruzie tussen beide bestuurders. De bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy probeerde vervolgens meerdere malen de auto van de 28-jarige van de weg te drukken. Hierdoor ontstonden er levengevaarlijke situaties waarbij met hoge snelheden links en rechts werd ingehaald. De auto van de Harlinger werd daarbij enkele keren in de linkermiddenberm gedrukt en raakte slip en kwam via de vangrail aan de andere kant van de weg tot stilstand. De auto raakte daarbij flink beschadigd en de bestuurder kwam de schrik vrij. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

 

Meer informatie?

De identiteit van de veroorzaker is inmiddels bij de politie bekend. Toch wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over dit ernstige verkeersmisdrijf. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Geen fusie Harlinger voetbalclubs
Gunstige weersvoorspelling voor Beach Dance