Klassiek circus viert hoogtij bij Circus Renaissance

DSC00903_2000Het is ons een groot genoegen dat het Nederlandse Circus Renaissance binnenkort in uw gemeente te zien zal zijn.

In 2012 presenteren wij in een tentencomplex dat de sfeer van nostalgie ademt, pluche,klatergoud en kroonluchters zorgen voor een sprookjesachtige circusbeleving een nostalgische voorstelling waarin romantiek, acrobatiek, dieren en humor de hoofdrol spelen.

In een twee uur durende klassieke voorstelling in nostalgische sfeer gebracht door internationale artiesten van over de gehele wereld laten wij u een sprankelend circusfeest zien met een passie voor nostalgie, het circus heet ook niet voor niets Renaissance kortom eerlijk en heerlijk circus voor de hele familie.

We geven nieuw elan aan het klassieke circus van weleer. Alle elementen van het traditioneel circus komen voorbij maar dan wel in een theatrale presentatie die ervoor zorgt dat de show boeit van de eerste tot de laatste minuut.

Uit Frankrijk komt John Masson met zijn enorme indrukwekkende Afrikaanse olifant Betty.

Voorts presenteert Marion Masson vanuit een veilige kooi een roofdiernummer waarin zeldzame witte tijgers de hoofdrol spelen. De dompteur etaleert het onvoorwaardelijke vertrouwen tussen hem en zijn vierbenige collega`s .

Zes piepkleine tijgertjes zijn in de laatste week van juni geboren bij Circus Renaissance. Alle dieren zien er prima verzorgt uit en hebben het goed. Drie tijgertjes worden momenteel met de fles grootgebracht omdat moeder tiger de kinderen vlak na geboorte verstootte. De andere drie tijgertjes liggen bij de tijgermoeder die prima voor haar jongen wil zorgen Een lust om te zien.

In het programma dit jaar ook de papagaaien van de Fam. Schmarlovski met hun drie grote ara`s en een tiental kleine papagaaien brengen zij een mooie act geheel in piratenstijl.

Heel bijzonder zijn ook onze 6 gedresseerde Hollandse koeien die in vrijheidsdressuur worden gepresenteerd. Dit nummer is wereldberoemd en heeft in 2011 nog een prijs gewonnen op het beroemde circusfestival van Monte-Carlo.

De fam. Vassalo uit Italiè komt met aantal nummers onder andere een ladderbalans, een act waarbij gejongleerd wordt met de voeten, en een act op het slappe koord. Acts van wereldklasse met veel aanzien in de internationale circuswereld.

Alex Andru uit Roemeniè onze brandweerman brengt een sensationele act op een brandweerladder.

Uiteraard de nodige clownerie door Dennis en Vladimir Stoliarov clowns die internationaal hun sporen verdient hebben zij verzorgen de reprises en samen met Irada een snel omkleednummer een wervelende opzienbarende act waarin met ongekende snelheid van kleding wordt gewisseld.

Uit Equador komt Leo Navas die zijn kunsten aan de Chinese mast vertoont.

Het optreden van de Roemeense Carmen Murazia is van een gracieuze schoonheid zij zweeft als een paradijsvogel aan lange doeken door de nok van circustent.

In de weekenden en vakanties zal ook een van de sterren van het programma HOLLAND GOT TALENT diabolokunstenaar Michael Betrian laten zien wat hij in huis heeft.

Natuurlijk wordt het programma afgesloten met een zinderende finale wat zal blijven is de herinnering aan een klassieke circusshow met de nodige passionele nostalgie

Circus Renaissance laat kinderen van alle leeftijden voor even hun zorgen vergeten. We hopen dat ook dit jaar het publiek weer massaal de weg naar onze voorstelling weet te vinden.

In het jaar van het Cultureel immaterieel Erfgoed is Circus Renaissance volkomen gewijd aan circusgeschiedenis en dat is te zien en te horen. Tot in de kleinste details zijn de kostuums uitgewerkt, de artiesten zien er uit alsof ze met de tijdmachine van 100 jaar geleden zijn gekomen. En ook de acts zijn zorgvuldig uitgekozen. Beleef deze pure nostalgie en proef de liefde van de circusartiesten en directie voor hun vak. Een uniek Nederlands circus dat je zeker moet bezoeken.

INFORMATIE OVER DE VOORSTELLINGEN VAN CIRCUS RENAISSANCE IN HARLINGEN.

LOCATIE:

Het circus zal haar tenten opslaan op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk tegenover De Stenen Man.

AANVANGSTIJDEN VOORSTELLINGEN:

DONDERDAG 16 AUG. 19.30 UUR PREMIERE

VRIJDAG 17 AUG. 15.00 UUR &19.30 UUR

ZATERDAG 18 AUG 15.00 UUR & 19.30 UUR

ZONDAG 19 AUG 14.00 UUR

VOORVERKOOP

BRUNA

Voorstraat 49

8861 BE Harlingen

0517 – 41 26 73

KASSA:

De circuskassa is op speeldagen geopend vanaf 11.00 uur tot 19.30 uur. Telefonisch reserveren kan tijdens kassaopeningstijden via 06 – 13 63 33 96

Het is bij de kassa niet mogelijk om te pinnen.

.Online kaarten kopen is mogelijk via www.circusrenaissance.nl Bij online kaarten kopen ontvangt u 25% korting.

In winkels maar ook huis aan huis worden bonnen verspreid welke recht geven op een vorstelijke korting van wel 50% op de toegangsprijs voor alle voorstellingen en rangen.

Wijzigingen voorbehouden

Politieberichten van vrijdag 10 augustus, Friesland.
Harlinger uitgeleverd aan Duitsland