Politieberichten van maandag 20 augustus, Friesland.

Politieberichten van zondag 19 augustus11.00 uur tot maandag 20 augustus 08.00 uur

Koperdieven aangehouden

LEEUWARDEN– De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in de Oeverstraat een 37- en een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging diefstal van koper. De poging diefstal vond plaats bij een bedrijf aan de Planetenlaan, waar de verdachten door een getuige werden overlopen. Bij het zien van de getuige gingen de beide mannen er in een auto ervandoor. De getuige noteerde het kenteken en gaf een goed signalement van de beide mannen door. In de Oeverstraat werden het duo rijdend in hun auto aangetroffen, waarna zij werden aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Zowel de auto als het gereedschap werden in beslag genomen. De eigenaar deed aangifte.

 

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TYTJERSTERADIEL– De politie heeft zondagmorgen rond 12.00 uur een 29-jarige inwoner van de gemeente Tytsjerksteradiel aangehouden voor mishandeling van zijn 29-jarige vriendin. De man en vrouw kregen ruzie over het uitlaten van de hond. De man wilde de hond slaan omdat deze zijn behoefte niet had gedaan. Toen de vrouw tussenbeide kwam, werd zij door haar vriend mishandeld. Zij belde de politie waarna de verdachte werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en werd het protocol Huiselijk geweld opgestart waarbij de man een contact en straatverbod van 10 dagen krijgt opgelegd.

 

Aangehouden voor bedreiging en mishandeling agenten

OOSTERWOLDE– De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Prakkenlaan een 32-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn vriendin en van bedreiging en mishandeling van politieagenten. De man kreeg zondag woorden met zijn vriendin en sloeg uit agressie een ruit van zijn woning en van zijn auto stuk. De gewaarschuwde agenten troffen de man, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, in bijzijn van zijn zwager op straat aan. Nadat de agenten de verdachte hadden medegedeeld dat hij werd aangehouden, ging hij er vandoor. Een agent wist de verdachte in te halen en vast te pakken. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich hevig, waarbij hij een agent tegen zijn knie schopte en hen met de dood bedreigde en beledigde.  De verdachte werd geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer, een 37-jarige inwoonster van Oosterwolde, en de beide agenten deden aangifte

 

Twee gewonden bij aanrijding

OOSTERZEE– De politie heeft zondagavond rond 18.00 uur op de Herenweg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij raakten twee motorrijders, een 52-jarige man en zijn 51-jarige vrouw, beiden inwoners van Almere, gewond. De man zag te laat dat een voor hem rijdende auto (leeftijd en woonplaats van de bestuurder onbekend) afremde om af te slaan. De motorrijder botste tegen de achterzijde van de auto waarna de vrouwelijke motorrijder, die achter haar echtgenoot reed, tegen achterzijde van de motor van haar man botste. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel per ambulance over gebracht naar het ziekenhuis.

 

 

Harlingen krijgt struikelstenen
Aanhouding voor mishandeling.