Bootdieven betrapt, Harlingen.

Getuigen verijdelen diefstal boot

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een poging om een Zodiac rubberboot te stelen, zaterdagmiddag rond 17.00 uur op het Van Harinxmakanaal. De eigenaar, die net wilde gaan varen, zag dat twee mannen bezig waren zijn rubberbootje te stelen. De mannen hadden de rubberboot achter hun bootje vastgemaakt en voeren weg. Getuigen die de diefstal zagen gebeuren, aarzelden niet en sprongen in hun boot en achtervolgden de bootdieven. De beide mannen besloten na de achtervolging eieren voor hun geld te kiezen en koppelden de gestolen boot los en voeren weg. De boot werd door de oplettende getuigen aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Politieberichten van dinsdag 21 augustus, Friesland.
Harlingen krijgt struikelstenen