vv Harlingen verslaat Stiens in knotsgek duel

Harlingen-Stiens 7-5

HARLINGEN- Twaalf doelpunten, waarvan drie in blessuretijd, vier strafschoppen en vier gele kaarten. Je zou er een halve aflevering van Studio Sport mee kunnen vullen. In een duel dat voor  de neutrale toeschouwer een lust voor het oog was, trok Harlingen afgelopen zondag tegen Stiens aan  het langste eind. De gasten kenden een flitsende start en kwamen al na vijf minuten op voorsprong, nadat de bal van dichtbij over de doellijn werd gefrommeld. Niet veel later knalden de Stienzers een vrije trap hard op de paal. Halverwege de eerste helft kreeg Harlingen een vrije trap, maar het schot van Drewes Jansen werd gekeerd door keeper Bosma, waarna de rebound over werd geschoten. Na een half uur kwam Harlingen op gelijke hoogte, nadat Andre Sopacua een voorzet van Drewes Jansen binnen schoot. Een minuut later nam Jorge Pirez een lange bal aan. Hij zag de keeper te ver voor het doel staan een met een bekeken lob over de doelman zette hij de rood-witten op voorsprong. Lang  kon Harlingen niet van de voorsprong genieten, want enkele minuten later gaf scheidsrechter Achttien wel heel gemakkelijk een strafschop voor een overtreding net buiten de beruchte lijnen. Peter Jan Schuts benutte het cadeautje en dus 2-2. Vlak voor rust kwam Harlingen opnieuw op voorsprong nadat Jorge Pirez van dichtbij de 3-2 intikte. Met nog een paar seconden op de klok mocht Stiens een hoekschop nemen en deze ging net zo gelukkig als de eerste over de doellijn, waardoor er met een stand van 3-3 de kleedkamers werden opgezocht.

Vlak na rust kreeg Harlingen een vrije trap die goed gekeerd werd, maar toen Barry Hamstra niet veel later onderuit werd getrokken in de zestien was het Ralf van Hurck die vanaf elf meter de 4-3 voorsprong op het bord zette. Tien minuten later kreeg Stiens weer een penalty toegewezen en weer stond Schuts achter de bal. Doelman Robin Wagenaar koos de goede hoek en voorkwam dat Stiens weer gelijk kwam. Dit gebeurde vijf minuten later toch toen Benno Faber simpel 4-4 kon maken. Met nog tien minuten op de klok kreeg Jorge Pirez een grote kans, maar schoot voorlangs. Even later gaf hij de bal prima aan Barry Hamstra die de 5-4 binnen tikte. In blessuretijd speelde Hamstra rustig de zestien in, wachtte af, omspeelde twee man en maakte 6-4. Stiens kwam nog terug naar 6-5, maar Jorge Pirez knalde vanaf de aftrap de 7-5 tegen de touwen. De Harlingers kregen in de slotseconde nog een strafschop, maar keeper Bosma revancheerde zich van de vorige en stopte de bal voor de lijn. Zowel Harlingen als Stiens gingen voor de winst. Harlingen liet zich niet gek maken na de vroege achterstand en Stiens kwam steeds weer langs zij. De Harlingers trokken aan het langste eind en staan met negen uit drie nog altijd aan kop. Komende zondag de altijd lastige wedstrijd in en tegen Lemmer. Aanvang 14.00 uur

Foto van de dag 261
Brandweer rukt uit voor palingroken
  • http://leuk roxanne

    ik wil Andrew van mijn school verslaan met het duel whaaaaaaaa ik versla hem kom op Roxanne je verslaat Andrew