Het weer

Het weer vandaag en morgen

Vandaag trekt een gebied met buien van west naar oost over het land. Bij deze buien kan onweer, hagel voorkomen en wellicht natte sneeuw voorkomen. In de middag klaart het van het westen uit op, maar ook dan blijven winterse buien mogelijk. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Bij buien is er kans op windstoten. In de middag draait de wind naar het westen.

In de nacht naar woensdag zijn er opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noorden kan nog wel een enkele winterse bui voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4 graden vlak aan zee tot rond het vriespunt in het binnenland. De zuidwestenwind is matig boven land en af en toe krachtig langs de kust.

Woensdag overdag is er af en toe zon maar er trekken ook enkele buien over. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De wind waait uit west tot noordwest en is matig boven land en krachtig tot hard aan de kust. In het Waddengebied is er in de middag een kans op zware windstoten. (Bron: KNMI)

Meer weer