Het weer

Het weer vandaag en morgen

Overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maxima lopen uiteen van 24 graden op de Wadden tot lokaal nog 33 graden in Limburg. De zwakke tot matige wind is west en draait in de loop van de dag via noord naar noordoost.

In de nacht naar zaterdag is er veel sluierbewolking en is er in het zuiden een kleine kans op een enkele (onweers)bui. De minima lopen uiteen van 17 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden. De oostenwind is matig, in het oosten zwak.

Zaterdagochtend is er nog steeds veel hoge bewolking aanwezig en in het noordwesten kan er een onweersbui voorkomen. De temperaturen lopen al snel op naar waardes rond 25 graden. De matige wind draait naar het zuidoosten, in het zuidwesten naar zuid.

Zaterdagmiddag komen er in de oostelijke helft van het land enkele onweersbuien tot ontwikkeling. Hierbij is er kans op hagel. Elders zijn er wolkenvelden. De temperaturen lopen uiteen van 21 graden op de stranden tot 37 graden in het oosten. Van het westen uit gaan de temperaturen echter dalen. De wind draait naar west tot noordwest. Het eerste in het zuidwesten, aan het einde van de middag pas in het noordoosten.

Zaterdagavond trekken de onweersbuien naar Duitsland en dan zijn er naast wolkenvelden ook opklaringen. De temperaturen dalen naar waardes tussen 20 graden aan zee en 26 graden in het uiterste oosten. De westenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer